Tropik Meyvecilik
- Bölgemizde son yıllarda hızla ivme kazanan Tropik üretimin başında Ejder Meyvesi (Pitaya) ve Çarkıfelek (Pasifilora) meyveleri sera ortamında bölgemizde 450 rakıma kadar olan bölgelerde gayet başarılı bir şekilde üretim bandın da yerini alarak bu bölgelerin istihtamına da önemli ölçüde bir katkı sağlamaya başlamıştır.
- Mesut Tarım olarak Mersin ve Adana bölgesinde bir çok seranın danışmanlığını yaparak çiftçilerimizin üretimlerini 2 hatta 3 katına çıkararak ciddi anlamda kazanç sağlamalarına vesile olmaktayız. Kilogramı şuan 30 TL kadar alıcı bulan ejder meyvesi ve pasifilora meyvesinin bölgemizde hızla çogalmasınada katkı sağlıyarak çiftçilerimizin yeni kazanç yollarına yönelmesini ve daha yüksek gelir elde etmelerini hedeflemekteyiz.
- Bölgemizde yeni üretim yapılmasına rağmen ciddi anlamda çiftlerimizin ekonomik kazançlarını artıran bu bitkiler tam anlamıyla bölgemizde tanınmamaktadır. Mesut Tarım olarak burada üstümüze düşen sorumluluk anlamında çiftçilemizin bu çeşitleri tanımasına hastalıklarını ve zararlılarını tanımasına hatta sera içi düzen ve tertibatına kadar üretimin her saffasında yanlarında durarak kaliteli ve temiz hastalıksız ürünler yetiştirmelerine yardımcı olmayı hedeflemekteyiz.
Bölgemizde Aslanköy civarına kadar birçok meyve grubu yetişmektedir. Bunların başında Üzüm, Şeftali, Nektarin, Hurma (Cennet Meyvesi), Kivi, Kayısı, Badem, Ceviz, Zeytin, Nar, Armut, Erik ve Narenciye (Limon, Portakal, Mandarilina vb.) gibi birçok ürüne ev sahipliği yapmaktadır. Bu kadar çeşiti bir arada barındıran bölgemizde bir çok hastalık, böcek ve bitki zararlısı ile mücadele etmemiz gerekmektedir. Mesut Tarım olarak çiftçilerimizin arazisini rutin olarak haftalık, 15 günlük peryotlar dahilinde gezerek hastalık ve zararlılardan kaynaklı ürün kaybını önleyerek çiftçilerimizin daha sağlıklı ve kaliteli ürün üretmesini sağlıyarak hem maddi hemde manevi olarak üretimlerine katkıda bulunmaya çalışmaktayız. Rutin olarak gezdigimizden dolayı çiftçilerimizin ilaçlama ve gübreleme maliyetleride azalan bir ivme göstermektedir. Ayrıca düzenli olarak gübreleme yapıldıgı için bitkilerimizin hastalıklara karşı bağışıklık sistemide geliştiginden bitkilerimiz daha sağlıklı olup böylece az ilaçlamanında önünü açarak organik ürünlerin üretilmesine vesile olmaktayız.