Zirai ilaçların kullanımı

Mesut Tarım olarak sunduğumuz hizmetlerden bir tanesi de zirai ilaçlama. Çiftçilerimizin tarlalarında verimliliği artırmak için uyguladığımız birçok yöntemden biri olan zirai ilaçların kullanım şeklinin önemi büyük. Esasında ilaçtan çok zehir olan bu maddeler; doğru kullanılmadığında hem doğaya hem de ekinlere zarar verebiliyor, fakat uzman gözetiminde kullanım verimliliği üst düzeylere çıkarabiliyor. Biz de yıllardır bu işle uğraşan mühendislerle çalışarak çiftçilerimize en iyi hizmeti veriyor, böylelikle ilaç masrafını azaltırken toplanan mahsulleri artırıyoruz. 

Zirai ilaçların kullanımı, tarlaların verimini artırmakta oldukça etkili bir yöntem. Pestisit olarak da bilinen, bazen gübrelerle karıştırılan tarım ilaçları aslında gübrelerden çok daha farklı: Birçok farklı türü bulunan zirai ilaçlar bazen zararlı otları, bazen de böcekleri devre dışı bırakmak için kullanılırken gübreler mahsullerin büyümesi için gerekli gıdayı sağlamak amacıyla kullanılıyor. Bu sebeple zirai ilaçların yanlış kullanımının zararı, gübrelerin yanlış kullanımının zararından çok daha büyük problemlere yol açabiliyor. Kısacası gübre mahsullerin büyümesine destek olurken zirai ilaçlar mahsullerin büyümesinin önündeki engelleri kaldırıyor. Zirai ilaçlar bazen zararlı olsa da doğru ellerde kullanıldıklarında tarladaki negatif faktörleri eleyerek verimi artırıyor.

Zirai ilaçlar, çiftçilere birçok yönden yardımcı oluyor. Bunlardan bir tanesini zararlı otların ortadan kaldırılmasında görüyoruz. Tarlada biriken yabancı otlar, mahsullerin büyümesinin önünde tatsız bir engel olarak karşımıza çıkabiliyor. Çiftçiler, bunun için kullanılan pestisit türü herbisid ile tarlada bulunan yabancı otlardan kurtulabiliyor. Herbisidin doğru kullanımıyla birlikte solan zararlı otlar, tarlanın veriminin önünde ayak bağı olmayı bırakıyor ve mahsuller daha bereketli şekilde toplanıyor.

Birçok çiftçi, farklı pestisit türlerini karıştırarak etkili bir sonuç elde etmeye çalışsa da bu durum zaman zaman ters tepebiliyor. Kimyasallar birbiriyle karışması sonucunda bazı özelliklerini kaybedebiliyorlar, bu da ilaçtan alınan verimin azalmasına ve ilaç masrafının artmasına sebep oluyor. Bu yüzden tarlalarında zirai ilaç kullanmak isteyen kişilerin profesyonel danışmanlık alması akıllı bir tercih oluyor. 

Şirketimizin sağladığı tarım danışmanlığı hizmetiyle tarlanıza uygun olan pestisitleri belirleyerek dozunda kullanabilirsiniz. Bu sayede hem ilaç masrafından tasarruf edebilir, hem de kullandığınız pestisitlerden en yüksek verimi alabilirsiniz.